dekoor artwork

Tuesdays is voor € 15 te bestellen via de bestelpagina.

De nieuwste CD van Dekoor, Tuesdays,  is één van de twee eerste CDs van het in 2014 gestarte The Choir Project. Dit project van het Duitse muzieklabel hänssler CLASSIC geeft prijswinnende amateurkoren over de hele wereld de mogelijkheid te laten horen wat zij in huis hebben. Het label wil hiermee koormuziek toegankelijk maken voor een breed publiek. Door het winnen van de World Choir Games in 2012 heeft Dekoor de kans gekregen hier onderdeel van te zijn. Tuesdays laat de veelzijdigheid van Dekoor zien: een gevarieerd repertoire van gedurfde jazz, pop en gospel. Er is gewerkt met zowel bestaande arrangementen als nieuwe arrangementen van eigen dirigent Christoph Mac-Carty.

Beluister Tuesdays direct op Spotify.

TRACKLIST

1. We Are Young  Solisten: Sascha Beynon & Saro Lozano Parra
  2. Selfless, Cold and Composed Solisten: Jessey Woodley, Eva Huisman, Lotte van Amerongen, Liza Meuldijk, Lysbert Meijering, José Konings & Jasper de Gier
  3. Let Me Take You Over Solist: Laurens Mooiweer
  4. Zombie
  5. A Night in Tunesia Solisten: Annemieke Peene, Roy Foppele & Sjaak Christenhusz
  6. Teardrop Solist: Josje Kamp
  7. Smack Dab in the Middle Solisten: Liza Meuldijk & Piet Hein Snijders
  8. Elijah Rock
  9. Love Psalm
  10. I Know Where I’ve Been Solisten: Rosa Falkenburg & Gideon van Wingerden
  11. You’re the Voice Solisten: Pieter van der Kruis & Roy Foppele

ZANGERS

Op deze CD hebben de volgende (oud-)leden meegezongen:
Lotte van Amerongen, Veronique Baur, Sascha Beynon, Maurits de Boer, Rens Bras, Sjoerd Broekstra, Sjaak Christenhusz, Rosa Falkenburg, Roy Foppele, Jasper de Gier, Rogier Goetgebuer, Renske Groenendijk, Marijke Hessels, Eva Huisman, Josje Kamp, José Konings, Pieter van der Kruis, Renée van Loenhout, Saro Lozano Parra, Chaim van der Maat, Frederik Markusse, Liza Meuldijk, Laurens Mooiweer, Annemieke Peene, Hans van Piggelen, Daisy Rodrigues, Caroline Roseboom, Koen Scheerders, Piet Hein Snijders, Milou Spaargaren, Eva Terpstra, Joost Teunissen, Marte Tiel, Nadine van der Wal, Gideon van Wingerden, Jessey Woodley, Judith Zandstra.

COMBO

Begeleiding van de nummers werd verzorgd door ons combo, bestaande uit Christoph Mac-Carty (piano), Uli Wentzlaff-Eggebert (basgitaar/contrabas) en Patrick Onderweegs (drum).

ARTWORK

© Laurens Borsboom Speciale dank gaat uit naar Laurens Borsboom; hij maakte het fantastische artwork dat de cover van Tuesdays siert. Dekoor was erg onder de indruk van Laurens’ kunsten als illustrator en vroegen hem in 2013 of hij het artwork voor de nieuwe CD wilde verzorgen. Omdat de CD internationaal gedistribueerd ging worden moest de cover aantrekkelijk zijn voor een divers publiek. Na enkele brainstormsessies werd er besloten dat de cover grafisch aantrekkelijk moest zijn en verwijzingen moest bevatten naar de herkomst en tradities van Dekoor. Denk hierbij aan de Domtoren van Utrecht, het wapen van Nederland en de gewonnen trofee van de World Choir Games 2012. Schets Artwork Tuesdays Na de definitieve schets te hebben gemaakt is Laurens een dag het theater in gegaan om het artwork in het groot te schilderen op een zwarte theatervloer. Het artwork dat nu op de voorkant van de CD prijkt is dus een hoge-resolutie foto van de vloerschildering van Laurens!

DANKWOORD

Voor het realiseren van deze CD wil Dekoor graag dank uitspreken aan Nicol Matt, hänssler CLASSIC, het Prins Bernard Cultuurfonds en het U-fonds. Ook dankt Dekoor de Universiteit Utrecht voor hun steun in de startfase van dit project. Zonder dit financiële vangnet had deze CD niet geproduceerd kunnen worden.