Dekoor (1985) is een close harmony koor uit Utrecht dat bestaat uit 30 jonge en muzikale (oud)studenten. Sinds september 2008 staan zij onder leiding van Christoph Mac-Carty.

Dekoor heeft een unieke plaats ingenomen in de Nederlandse korenwereld door het winnen van verschillende prijzen. Zo won het koor bijvoorbeeld het televisieprogramma Korenslag in 2007. In 2010 zette Dekoor zich ook wereldwijd op de kaart. Zij werden namelijk wereldkampioen in jazz op de World Choir Games in China (2010).

In de zomer van 2012 reisde Dekoor af naar de Verenigde Staten om tijdens The World Choir Games deze titel met succes te verdedigen. Naast de titel van wereldkampioen in de categorie Jazz, werd deze keer ook de wereldtitel in de categorie Pop behaald. In de zomer van 2014 werden deze titels nogmaals behaald tijdens de World Choir Games in Riga, Letland. Dekoor maakt deel uit van het Koördinerend Orgaan Studenten Muziekgezelschappen Utrecht (KOSMU), dat een onderdeel is van de Universiteit Utrecht.

In 2014 kwam Dekoor veel onder de aandacht vanwege hun optreden tijdens twee concerten van de Rolling Stones. Tijdens zowel het optreden op Pinkpop 2014 en TW Classic in België mocht Dekoor met de band op het podium staan tijdens de toegift ‘You Can’t Always Get What You Want’.

De samenstelling van het koor verandert ieder seizoen weer een beetje qua leden; immers, studenten komen, maar studeren (meestal) ook af. Mede daardoor zingt Dekoor ieder jaar een nieuw en gevarieerd programma en werkt het toe naar een muziektheatershow aan het einde van het seizoen. Allerlei muziekstromingen passeren de revue: lichte muziek zoals jazz, rustige ballads, stevige pop, swingende latin, big-band, musicalsongs, maar ook experimentele en klassieke stukken. Het koor zingt a capella of wordt begeleid door een combo bestaande uit piano, bas en drums.

Behalve aan muziek besteedt Dekoor veel aandacht aan de presentatie van het repertoire. Onder leiding van regisseur Roeland Müller wordt er voor elk nummer gezocht naar een passende regie om de juiste sfeer nog beter over te kunnen brengen.

Leden van Dekoor, seizoen 2015 – 2016:
  • Sopranen: Marloes, José, Renée, Lonneke, Marit, Lisa, Nika en Eva
  • Alten: Irene, Maxime, Else, Marte, Julia, Jessey, Eva en Robin
  • Tenoren: Roy, Laurens, Daan, Ruben, Xander, Sjoerd, Rens en Saro
  • Bassen: Daan, Sebastiaan, Joost, Luuk, Sibren, Koen en Jesse
Bestuur van Dekoor, seizoen 2015 – 2016:
  • Voorzitter: Daan Jansen (voorzitter@dekoor.nl)
  • Vice-voorzitter: Lonneke van der Weerd  (vice-voorzitter@dekoor.nl)
  • Penningmeester: Luuk Groot Haar (penningmeester@dekoor.nl)
  • Secretaris: Sjoerd Broekstra (secretaris@dekoor.nl)
  • PR-functionaris: Else Driehuis (pr@dekoor.nl)
  • Concertcommissaris: Jesse Stortelder (concerten@dekoor.nl)